Uutiset ja blogi

« blogin etusivulle

Yalen trukin esteentunnistinjärjestelmä lisää työmaasi turvallisuutta

25.4.2018  |  Työturvallisuus

 Yale esteentunnistinjärjestelmä

Yale on tuonut markkinoille uuden esteentunnistinjärjestelmän, joka varoittaa kuljettajaa lähestyvistä esteistä silmin ja korvin havaittavilla varoitusmerkeillä. Uusi järjestelmä on yhteensopiva 1.6-5.5T ICE Class V ja 1.6.-5.5T electric Class I -vastapainotrukkien kanssa.

 

Lisää turvallisuutta monipuolisilla ominaisuuksilla

Yalen uusi trukin esteentunnistinjärjestelmä lisää trukin käytön turvallisuutta kattavilla ominaisuuksillaan. Selkeät varoitusmerkit ilmaisevat trukkia peruuttaessa, mikäli suoraan trukin takana on este. Järjestelmä ilmoittaa esteen etäisyyden kolmen eri tarkkailtavan alueen perusteella – alue 1 on kauimpana trukista ja alue 3 lähimpänä. Mikäli kaikki tarkkailtavat alueet ovat vapaita esteistä, järjestelmä viestii kuskille vihreällä valolla.

Yale trukin esteentunnistinjärjestelmä

 

  • Kun järjestelmä havaitsee esteen alueella 1, kuski näkee punaisen vilkkuvan valon hallintapaneelissa ja kuulee merkkiäänen. Järjestelmä tiputtaa trukin nopeutta automaattisesti.
  • Kun este on alueella 2, kuski näkee punaisen vilkkuvan valon ja kuulee merkkiäänen. Trukin nopeutta tiputetaan edelleen.
  • Kun este on alueella 3, eli aivan trukin takana, vilkkuva valo vaihtuu jatkuvasti päällä olevaksi valoksi ja merkkiäänen tyyli muuttuu. Trukin nopeus tippuu edelleen automaattisesti.


Tarkasteltavien alueiden koot ja trukin nopeuden hidastuminen voidaan kustomoida vastaamaan kunkin työmaan tarpeita. Järjestelmä ei kuitenkaan koskaan pysäytä trukkia täysin. Kuljettaja on siis aina loppukädessä itse vastuussa trukin pysäyttämisestä ennen estettä. Mikäli este on aivan trukin takana, järjestelmä estää trukkia peruuttamasta enempää. Kuski voi kuitenkin halutessaan kiertää järjestelmän.

Trukin turvallinen kääntäminen varmistetaan sivusensoreilla, jotka ilmoittavat mikäli trukin kääntösäteellä on esteitä. Mikäli este havaitaan aivan trukin vieressä, järjestelmä estää trukin kääntämisen kyseiseen suuntaan. Järjestelmän sivusensorit ottavat kuitenkin huomioon, että trukeilla voidaan joutua ajamaan hyvin kapeilla käytävillä.

Esteentunnistinjärjestelmän hyödyntäminen

Monipuolista järjestelmää voidaan hyödyntää työmailla, joilla on ihmisiä sekä esimerkiksi rakennusmateriaalin muodostamia esteitä. Esteentunnistinjärjestelmä parantaa työturvallisuutta merkittävästi, mutta järjestelmä pitää aina yhdistää kuskin perinpohjaiseen koulutukseen trukin turvallisesta käytöstä.
Varmista työmaasi turvallisuus kaikissa tilanteissa.

Tutustu turvallisuusvarusteisiin ja -ratkaisuihin »

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa:
Sigma Trukit

Tämän blogin kirjoitti Sigma Trukit »

Sigma Trukit Oy haluaa olla arvostettu työnantaja ja vastuullinen toimija, jolla on markkinoiden laadukkain ja osaavin myyntiorganisaatio sekä kattavat jälkimarkkinat. Toiminta-ajatuksemme on olla paikallisesti maanlaajuinen.