Uutiset ja blogi

« blogin etusivulle

Trukin turvallisuus kuntoon oikeilla varusteilla – 5 vinkkiä

15.3.2018  |  Työturvallisuus

 Trukin turvallinen käyttö

Turvallisuus on tehtailla ja työmailla ensisijaisen tärkeää, sillä kuormat ovat usein painavia ja tilat ahtaita. Kokematon ja varomaton kuljettaja, puutteelliset trukin turvallisuusvarusteet tai epäselvät ohjeistukset voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jotka olisi voitu helposti välttää. Listasimme alle viisi keinoa, joiden avulla trukkeja hyödyntävän työpaikan turvallisuus paranee.

 

1. Varmista trukkikuskien pätevyys

Kuskeilla on suuri vastuu siitä, että trukkien käyttö sujuu turvallisesti. Työnantaja voi varmistaa trukkien oikeaoppisen käytön vaatimalla trukkeja käsitteleviltä työntekijöiltään trukkikorttia. Trukkikorttikoulutus sisältää teoriaosion sekä käytännön koulutuksen, jossa varmistetaan trukkien oikeaoppinen käsittely vaikeissakin tilanteissa.

 

2. Minimoi katvealueet

Katvealueet aiheuttavat onnettomuusriskejä. Erityisesti käännettäessä ja peruuttaessa trukkia saattaa kuskilta jäädä suurikin alue näkökentän ulkopuolelle. Katvealueista pääsee eroon esimerkiksi kamerajärjestelmillä, jotka mahdollistavat 360-asteen näkyvyyden kuskille lintuperspektiivistä.3. Tee peruuttamisesta turvallista

Pelkät sivupeilit eivät riitä takaamaan turvallisuutta trukkia peruuttaessa. Peruutustutkan avulla varmistat, että trukin takana kävelevät henkilöt havaitaan ajoissa. Peruutustutka pienentää törmäysriskiä antamalla ääni- tai valomerkin kuljettajalle havaitessaan esteen trukin takana.

 

4. Varmista että trukki huomataan

Pimeässä liikkuva trukki saattaa jäädä muilta työntekijöiltä huomaamatta ilman riittävää valaistusta. Trukkeihin on saatavilla erityisiä valoratkaisuja,  joiden avulla trukin lähestymisen erottaa jo kaukaa. Trukin turva-alue voidaan myös ilmaista valojen avulla. Näin trukin vieressä kulkevat henkilöt osaavat ottaa riskialueen huomioon.

 

5. Huolla trukkikalustoa säännöllisesti

Oikeaoppisesti toimiva ja luotettava kalusto on kaiken a ja o turvallisuudesta puhuttaessa. Huoltokustannuksissa ei kannata pihistellä, sillä hajoava trukki voi aiheuttaa kalustolle ja henkilöstölle huomattavaa vahinkoa. Lähellä oleva ja nopeasti toimiva trukkihuolto varmistaa, että trukit pysyvät kunnossa ja hajotessaan ovat nopeasti takaisin käytössä.
Tutustu varusteisiin ja ratkaisuihin, joiden avulla parannat ja ylläpidät turvallisuutta sekä tehokkuutta.

Tutustu turvallisuusvarusteisiin ja -ratkaisuihin »

Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa:
Sigma Trukit

Tämän blogin kirjoitti Sigma Trukit »

Sigma Trukit Oy haluaa olla arvostettu työnantaja ja vastuullinen toimija, jolla on markkinoiden laadukkain ja osaavin myyntiorganisaatio sekä kattavat jälkimarkkinat. Toiminta-ajatuksemme on olla paikallisesti maanlaajuinen.