Uutiset ja blogi

« blogin etusivulle

Kiitos kuluneesta vuodesta 2018!

18.12.2018  |  Uutiset

 

Syopasaatio_JOULUbanneri_820x313_esim+Facebook+cover+kuva

 

Taas alkaa olla vuosi paketissa ja on aika kiittää kaikkia jouluun rauhoittumisen kynnyksellä kuluneesta vuodesta. Olette jälleen mahdollistaneet Sigma Trukeille kasvun vuoden ja toivon, että Sigma Trukit on lunastanut toiveet toimittajana, kumppanina ja työnantajana.

ONKO MEILTÄ JOTAIN UNOHTUNUT?

Joulukuun alussa sain käsiini yrityksemme työhyvinvointimittauksen tulokset ja niin kuin ennenkin oli mittaustulos hyvinkin positiivinen. Muutama kehityskohde kuitenkin johti pohdintaan vähän isommassa ikkunassa ja kysynkin, että onko meiltä jotain unohtunut?

Vastaus on: Kyllä, toisen ihmisen kunnioittaminen.

Tämä koskee meitä kaikkia kirjoituksen lukijoita titteliin katsomatta ja isommassa ikkunassa haluisin esittää tämän myös eduskuntaan, maailman parlamentteihin, kongresseihin sekä edustajainhuoneisiin.

Joka iltaiset uutiset meiltä ja maailmalta tämän todistavat. Miten toisille ja toisista ihmisistä puhutaan. Toki täytyy todeta, että medialla on oma vastuunsa tästä koska vain ”herkkupalat” tuodaan eetteriin mutta silti. Ihmeellistä toisten tekemisten ja jopa henkilökohtaisiin epäkohtiin tarttumista, vain nostaakseen omaa hyvyyttään esiin.

Ei hyvältä kuulosta jos kaikki hyväksymme sen, että opposition tärkein tehtävä on olla erimieltä valtaa pitävien kanssa. Haluan nyt korostaa, ettei tässä ole mitään poliittista kannan ottoa koska sillä, kuka tai ketkä oppositioissa istuu ei ole mitään merkitystä.

Miten tämä näkyy siten täällä ruohonjuuri tasolla yrityksissä?

Työkaverin kunnioituksen heikkenemisenä. Joku ei taas ole tehnyt jotain, joku on semmoinen, kärkeviä sähköposteja, toisen työn keskeyttämistä (koska minun asiani on tärkein), minä, minä…mutta millainen sinä itse olet? Aivan, ihan samanlainen. Meillä kaikilla on hyviä ja huonoja päiviä sekä hyvät ja huonot ominaisuutemme ja moni työajan ulkopuolinen asia vaikuttaa käytökseemme työpäivänä.

Mikä lääkkeeksi?

Yksinkertaisia asioita ja kliseiden mieliin palauttamista: Kaikista ei pidä tykätä mutta toimeen pitää tulla. Käyttäydy toista kohtaan kuten toivoisit hänen käyttäytyvän sinua kohtaan. Sähköposti on vaarallinen: käytä sanoja kiitos ja voisitko, äläkä ylipäätään lähetä mitään tuohtuneena (kuppi kahvia ja tämän kirjoituksen mieliin palauttaminen riittää). Mieti onko sinun asiasi oikeasti niin tärkeä, että sillä pitää juuri samaisella sekunnilla katkaista toisen työskentely.

Ja jos pääsee läikähtämään, älä pelkää pyytää anteeksi!

Työelämä on nykyään hektistä ja keskeytyksiä tulee kaiken multitaskaamisen keskellä. Organisaatiot ovat matalia ja paljon pitää pystyä jakaa työtä ja tehtäviä ilman jatkuvaa esimiehen läsnäoloa. Näissä hetkissä on äärimmäisen tärkeää työyhteisön hengen kannalta se, miten keskeytykset sekä tehtävien jako tehdään ja viestitään.

Itse en ole ketään yhtään isompi ihminen näissä asioissa, mutta suhteellisen hyvä tunnistamaan kipupisteitä kyllä. Mitä vaadin ensi vuodelle itselle ja muille esimiehille, on enemmän rohkeutta näihin epäkohtiin puuttumiseen. Mitä toivon kaikilta, on enemmän toisen arvostamista…sitä ei voi tehdä liikaa.

Näillä eväillä vuoteen 2019. Meillä Sigma Trukeilla on budjetin mukaan tarkoitus tehdä asiat taas vähän isommin ja kannattavammin mutta lisätään siihen vielä, että myös leveämmässä hymyssä :).

Oikein rauhalliset joulut ja railakkaat uudet vuodet kaikille tämän kirjoituksen lukeneille. Muistetaan arvostaa myös lähimmäisiä kinkun sulattelun lomassa.

 

Jani Murtolehto
Toimitusjohtaja

 


Palvelemme paikallisesti, lähellä Sinua. Kokemuksella ja ammattitaidolla kaikissa materiaalinkäsittelyyn liittyvissä tarpeissanne. Tarjoamme koko maan kattavan huolto- ja myyntiverkoston.

Pyydä ilmainen laite- tai huoltotarpeen kartoitus

 


Jaa kirjoitus sosiaalisessa mediassa:
Sigma Trukit

Tämän blogin kirjoitti Sigma Trukit »

Sigma Trukit Oy haluaa olla arvostettu työnantaja ja vastuullinen toimija, jolla on markkinoiden laadukkain ja osaavin myyntiorganisaatio sekä kattavat jälkimarkkinat. Toiminta-ajatuksemme on olla paikallisesti maanlaajuinen.